Întrebarea ”cum ți-a fost ziua” este o întrebare esențială are rolul de-a crea o conexiune. Cum ți-a fost ziua creează o conexiune cu tine și cu alți oameni, dar și de a procesa sănătos informațiile.

Întrebarea cum ți-a fost ziua pe care o auzi atunci când ajungi acasă.O întrebare pe care unii oameni o evită, alții abia o așteaptă când calcă pragul ușii.

Care este rolul întrebării acestei întrebări?

Semnificația întrebării este mult mai profundă decât o simplă banalitate.

Beneficiile acestei întrebări pot fi:

– nevoia de a împărtăși toate laturile vieții în cadrul relației de cuplu;

– este o metodă sănătoasă de a procesa întâmplările petrecute în timpul zilei.

Întrebarea poate fi evitată uneori din mai multe motive:

– poate că au avut loc întâmplări ce ți-au produs emoții foarte puternice și nu vrei să le retrăiești;

– poate nu există o comunicare autentică în cadrul acelei relații.

Ce părere ai despre ideea că „ce e la serviciu las acolo și nu aduc acasă”? – presupune să eviți întrebarea cum ți-a fost ziua sau nu?

Nevoia de a discuta întâmplarile de la serviciu este necesară, însă cred că unele persoane le discută cu alti colegi și există deja un sprijin social și din acest motiv nu mai simt nevoia să le aducă în discuție acasă.

Dacă însă problemele de serviciu nu au fost discutate cu alti colegi la o cafea după serviciu sau in timpul programului, iar acasă sunt evitate pentru a proteja ceilalti membri ai familiei, de fapt este o evitare care poate aduce probleme emotionale pe viitor.

Întâmplările dureroase emoțional lăsate neprocesate pot cauza probleme emoționale, pot aduce somatizări :

-dureri de cap;

– probleme digestive;

– un puls ridicat, un nivel ridicat de insulină, care în timp se pot transforma în boli metabolice, cardiovasculare, etc.

Protejează-te și discută problemele pe care le ai, caută sprijin social, ai încredere în oameni că te pot ajuta, ai nevoie de oameni pentru a fi echilibrat emoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *