Alina mi-a adresat pe pagina de facebook o întrebare foarte interesanta la articolul precedent referitor la întreruperea conversațiilor, care te va da peste cap.

„In spatele acestui comportament este nevoia de atentie si admiratie. Acest tip de comportament poate genera furie, stima de sine scazuta in dreptul persoanelor ce sunt întrerupte.

Oare de ce genereaza #furie narcisistii si de ce este un semn bun?

Ma gandesc ca depinde si de persoana si de genul de relatie, si chiar si de moment, cel putin la mine asa e, dar m-am intrebat mereu ce spune furia asta despre mine atunci cand o simt?

Sa fie narcisismul personal, sa fie simtul justitiar sau o forma de supracompensare, din cauza saturatiei?

„Răspunsul meu este :

„Furia este un semnal de alarmă al nostru care ne spune ca nevoile noastre esentiale nu sunt satisfacute. Acest semnal de alarma manifesfat prin furie este unul normal si sanatos, fara el nu am reusi sa realizam ce e bine si ce nu pentru noi. În acest context, furia este un semn bun.

Problema apare in situatia in care ne sunt încălcate nevoile esentiale si noi nu ne alarmam, ba dimpotrivă ni se pare ceva normal.

Persoanele codependente cad in capcana narcisistilor, deoarece ei au avut parinti narcisisti si au fost nevoiti in copilarie sa le faca pe plac sacrificandu-se pe sine si sacrificandu-si propriile nevoi pentru a supraviețui. În acest context, furia lipsește și nu este un semn bun.

#Codependentii au fost nevoiti in copilarie sa fie cameleoni pentru a-i multumi pe parinti, fiind niste extensii ale narcisistilor. Parintii narcisisti ii vedeau pe copii ca niste trofee cu care se mandresc si cu care isi umplu golul interior.”

Are sens ce spun?

3 Replies to “Furia este un semn bun când ai de-a face cu narcisiști

  1. Are sens, dar exista si cazuri in care narcisistul se implica intr-un mod negativ in procesul educational al copilului din invidie, insecuritate personala, nevoie de supply narcisic. in general vietile tulburarilor narcisici sunt o mizerie si se vor ghida aproape in permanenta dupa ”life was not fair for me, let s make others miserable…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *