Ieri cititorii paginii au reusit sa surprinda toate temerile, emotiile, gandurile, indoielile, furia care apar cand suntem întrerupti in cadrul unei conversatii.

Suntem triggeriti de acești oameni care au tendințe narcisiste, deoarece întrerup fluxul normal al unei conversații și într-un mod foarte natural îndreaptă acea conversație către ei.

Acești narcisiști o fac involuntar și nu realizează cât de tare afectează o conversație pe care o transformă ori de câte ori este nevoie într-un monolog, într-o discuție despre ei, despre faptul că ei au dreptate și te fac să te simți că tu nu contezi sau că opinia ta nu valorează nimic.

Narcisiștii vor toată atenția ta și vor să absoarbă toată discuția către ei deoarece au nevoie de admirație, au nevoie de public, fără tine nu pot exista.

Acesta este paradoxul narcisismului, conversațiile sunt despre ei, dar au nevoie de admirație.

Și de multe ori pentru a crea acest cadru paradoxal se folosesc de metode manipulatoare și agresive, care nu fac decât să atragă respingerea.

Am citit pe pagina de facebook Jurnalul unui Psihoterapeut multe metode foarte originale si interactive de a impune limite.

Regula de trei simpla de a bloca narcisiștii care întrerup conversații

1.Avertizarea si explicarea motivului pt care nu e ok sa fii întrerupt – tonul ferm, evitarea de a te enerva si de a intra in cearta – defensiva, impunerea unei consecinte.

2. Repetarea punctului 1 cu sublinierea consecintei.

3. Părăsirea conversatiei in mod discret.

Metode originale de a bloca narcisiștii care întrerup conversații :

1. Sa lasi persoana care te intrerupe sa termine ce are de spus, sa lasi o tacere lunga și daca intreaba de ce taci, ii spui motivul.

2. Sa spui : da-mi un minut, te rog si daca insista persoana realizezi ca nu e despre tine, ci despre el.

Ok, legat de aceste intreruperi, am ridicat mingea la fileu si am intrebat despre ele datorita nenumaratelor mele interactiuni cu oameni care aveau obiceiul sa ma intrerupa pe mine si pe altii si am ajuns la urmatoarele concluzii .

Concluzii despre întreruperile conversațiilor

– persoanele care te intrerup o fac pentru a distrage atentia de la tine si a o atrage inspre ei;

– comportamentul de a intrerupe conversatii des este unul narcisic ;

– in spatele acestui comportament este nevoia de atentie si admiratie;

– acest tip de comportament poate genera furie, stima de sine scazuta in dreptul persoanelor ce sunt întrerupte;

– rolul acestui comportament este de a pune persoana întreruptă intr-o pozitie de inferioritate și a ridica stima de sine a persoanei ce întrerupe.

Are sens ce spun?

3 Replies to “De ce narcisiștii întrerup conversațiile

  1. Total de acord. Persoanele pe care le știu ca fac asta au intr-adevar mare nevoie de apreciere și valorizare publica. De fapt, cu cât e mai mare nevoia, cu atât mai pregnant comportamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *