M-am trezit azi cam leneș și parcă mă simțeam din nou ca pe timpuri.
Primul gând cu care m-am trezit a fost să mănânc din biscuiții Soft Bakes de la Belvita, un gând cu care nu m-am mai trezit de mult, de obicei mă trezeam cu gândul la ce responsabilități am în cursul zilei. 
M-am uitat în dreapta mea, soția dormea ca un copil, era atât de adorabilă, am coborât pâș-pâș din pat să nu mă audă și să o trezesc. 

Mă uit în calendar și ce să vezi … azi e 1 iunie … ziua copilului!

Acum să explică de unde atâtea gânduri copilărești, de unde aceste sentimente pure și această încredere nouă în lume și în viață. 

M-am simțit din nou copil și mi-am propus astăzi să fiu cât mai copil, să mă joc, să mă distrez și să fiu mai puțin adult, mi-am propus să am grijă de copilul care se află în mine și are nevoie de joacă, nu numai de responsabilități, termene, facturi, cumpărături, gătit și tot ce presupune viața adultă. 

La fel îți propun și tie, indiferent dacă ai copil sau nu, să te joci, să te distrezi astăzi, să fii din nou copil, chiar dacă e pentru 10 minute și doar atât ai timp. 

Cum poți să faci asta?

Cea mai simplă metodă este rememorarea prin poze, albume, amintiri. Amintirile noastre sunt rememorate cu aceeași intensitate cu care au fost trăite la momentul respectiv. 

Cele mai frumoase amintiri pe care le am de ziua copilului erau cadourile (în primul rând) și mersul la cofetărie și în parcul de distracții. 

Deci, ce mai aștepti? 

După ce ieși de la serviciu, mergi în magazin (cu masca de protecție, desigur), cumpără-ți un cadou pe care ți-l doreai de mult timp (o carte, un ceas, un tricou, o pereche de sandale), și apoi dă fuga la cofetărie și cumpără prăjitura ta preferată.

Eu unul asta voi face și știu sigur că mă voi gândi și la tine când o voi face. Am de gând să-i cumpăr și soției un cadou, dar shhh, să nu-i spui nimic despre asta, ea lucrează de acasă acum. 🙂 Secretul rămâne între noi, da?

Pe final, îți fac o urare din toată inima mea de copil :

La mulți ani copiilor tăi și copilului din tine!

Chiar dacă ești matur, în tine încă există un copil care are momente când e vulnerabil și are nevoie de protecția ta.

Chiar dacă pari dur la suprafață, în interior tot se află un copil trist care are nevoie de iubirea ta!

Chiar dacă încerci să pari perfect, în tine tot se află un copil care trăiește cu rușinea că este defect și are nevoie să-l încurajezi și să accepți că toți greșim și nimeni nu e perfect.

Astăzi, mai mult ca niciodată, ai nevoie să celebrezi copilul din tine care are nevoie să se distreze, să se relaxeze, să trăiască din nou prin tine bucuria!

Și vreau să-ți fac și eu o surpriză acum.

Astăzi ai transportul gratuit la ambele mele cărți pe care le poți comanda din shop : 

https://jurnalulunuiterapeut.ro/produse/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *