1. Azi dimineata m-am trezit fara ceas, m-am uitat direct la telefon, arata 06.15 si mi-am zis wow : chiar am avut o zi incarcata ieri! Am avut o zi aglomerata la serviciu, insa am „stins-o” printr-un antrenament la sala si cu stand-up comedy.

O buna echilibrare a energiilor emotionale vine cu o compensare a trairilor negative din timpul zilei cu activitati de relaxare seara. 

Cum totul este un exercitiu, am exersat in timp echilibrarea emotiilor, chiar daca natura noastra ne impinge catre un echilibru pe care-l avem mostenit genetic, avem tendinta generala de a face excese atunci cand lucrurile nu stau cum ne dorim noi si apar consecintele negative : 

– lipsa de somn;
– stare anxioasa;
– dispozitie proasta;
– lipsa de rezistenta la frustrare;
– sensibilitate emotionala – te deranjeaza orice critica, orice lucru ce iti este adresat si nu nu e asa cum iti doresti. 

Sunt nascut in anii 1980 si am descoperit ca fac parte din generatia milenialilor, generatia cea mai sensibila si predispusa la terapie.

Cine sunt milenialii?

În Occident, milenialii (denumiți și Generația Y) sunt cohorta⁠(d) demografică ce a urmat Generatiei X. Nu există date precise pentru începutul sau sfârșitul acestei generații; demografii și cercetătorii folosesc de obicei începutul anilor 1980 ca dată de naștere a primilor mileniani, și mijlocul anilor 1990 până la începutul anilor 2000 ca ultimi ani.

În Statele Unite, ei sunt denumiți uneori „Echo Boomers” datorită unei creșteri majore a natalității în deceniile anilor 1980 și 1990, și pentru că ei sunt de cele mai multe ori copiii celor din generația Baby Boomers⁠(d).
Cu toate acestea, în țările dezvoltate a persistat tendința din secolul al XX-lea spre familii mai mici, astfel că impactul relativ al „baby boom echoului” a fost, în general, mai puțin pronunțat decât explozia demografica de după al Doilea Razboi MondialCaracteristicile milenialilor variază de la o regiune la alta, în funcție de condițiile economice și sociale. Cu toate acestea, generația⁠(d) lor este în general caracterizată prin gradul de utilizare și familiaritatea sporită cu tehnologiile de comunicație, media și digitale.

Milenialii sunt Generatia Psihoterapiei?

Conform unui articole recent din Wall Street Journal, oamenii ce au acum 20 și 30 de ani au apelat mai des la serviciile de psihoterapie față de alte generații.

Deși este încă în fază de studiu și explorare acest subiect, generația mileniali vine la pachet cu o stimă de sine redusă față de generațiile precedente.

Ce este stima de sine?

Stima de sine (increderea in tine) este simtul personal asupra valorii proprii. 
Stima de sine (increderea in tine) este un indicator despre cat de mult o persoana se apreciaza, se place, se accepta. 
Stima de sine (increderea in tine) poate fi denumita conform expertului in stima de sine Morris Rosenberg, atitudinea favorabila sau nefavorabila asupra propriei persoane. 

Am căutat metode să explorez acest subiect sensibil în viața multor oameni, în mod special a milenialilor (20-39 de ani) și am descoperit unele abordări recente adaptate.

Prin puterea afirmațiilor îți poți schimba anumite convingeri și atitudini personale față de cum vezi lumea în care trăiești, acest lucru poate fi primul tău pas către o creștere personală și o rezistență crescută.

 Afirmatiile sunt credinte personale pe care ni le spunem automat in gand constient sau inconstient.

Gandurile ne formuleaza emotiile si ulterior ne ghideaza comportamentul.Schimbandu-ne gandurile automate, ne schimbam emotiile si atitudinea intr-una asertiva.

Mai jos ai câteva idei călăuzitoare ce te vor ajuta să-ți crești încrederea in tine.

 

Metode pentru a-ti imbunatati Relatia cu Tine Insuti

1. Reflecta asupra convingerilor pe care le ai despre tine
2. Identifica ce te-a motivat sa gresesti in trecut.
3. Recunoaste in tine propria valoare.
4. Cere-ti iertare tie.
5. Invata sa te ierti.
6. Identifica acele lucruri unde te poti dezvolta.
7. Ia-ti angajamentul sa crești.
8. Traseaza limitele tale personale.
9. Adu-ti aminte acele momente cand intuitia ta era buna.
10. Concentreaza-te pe construirea unei relatii sigure si pline de iubire cu tine.

Andrei Cătălin
Autorul Jurnalul unui Psihoterapeut

Abonează-te la newsletter pentru ultimele articole

One Reply to “Cum sa-ti construiesti Increderea in Tine Definitiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *