Poate stiai, poate nu stiai, dar rolul de părinte este unul de o maximă importanță în formarea comportamentului copilului.

Copiii se nasc cu o anumita energie de temperament moștenită de la părinți, însă nu au o structură de personalitate.

Personalitatea, felul lor de a gândi, de a rezolva problemele cu care se confruntă, si comportamentul il mostenesc de la părinți.

Mostenirea personalității de la figuri parentale semnificative are loc prin procesul de imitare, pentru ca ei vin pe lume tabula rasa, ca o tabla goală, pe care se aștern usor-usor, idei, comportamente.

Daca ai așteptări de la copilul tau sa faca anumite lucruri, de exemplu, sa citească, va trebui să citesti si tu, pentru a fi un exemplu bun de urmat, căci tu pentru el esti un model.

Modul în care va relationa pe viitor cu oamenii il va moșteni dupa modul in care relationezi tu cu sotul/sotia in casa sau cu celelalte persoane cu care vii in contact de fata cu el.

Primii 7 ani sunt cei mai importanti pentru ca sunt anii sai de formare a bazelor personalității sale autentice, însă nu toti copiii reusesc sa isi formeze un simt al sinelui destul de puternic, datorită fie unui criticism exagerat la adresa sa, fie ignorarii sale totale.

One Reply to “Copierea de catre Copii a comportamentului Parintilor”

  1. Salut,
    Sunt de acord cu cele scrise, consider că primii 7 ani de viață sunt esențiali și definitorii pentru fiecare dintre noi, adolescenții de azi, adulții de mâine, și tot așa.

    O zi frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *