Prieteniile sunt mai importante decat Familia

Cele mai recente studii in privinta longevitatii au scos in evidenta faptul ca oamenii care au reusit sa traiasca mai mult si mai calitativ s-au dovedit a fi cei care au fost inconjurati de prieteni si de familie.

Mai mult decat atat,, conform Revistei Time, relatiile de prietenie ajuta mai mult decat conexiunile stranse cu familia,

 

Intr-un prim studiu, in care au fost implicati 270.000 de oameni din 100 de tari, autorul William Chopik a descoperit ca atat legatura stransa cu familia si prieteniile ajuta per ansamblu la o calitate a vietii considerabil mai buna. Diferenta a facut-o inaintarea in varsta, unde legaturile de prietenie au avut un impact mai mare si mai pozitiv asupra longevitatii.

In al doilea studiu, autorul William Chopik, a studiat un numar de 7500 de oameni in SUA, unde a facut diferenta calitattea prieteniei si semnificatia relatiei la un alt nivel, mult mai profund. In acest sens, studiul a scos in evidenta faptul ca prieteniile cele mai semnificative sunt cele bazate pe sprijin reciproc, si nu cele care sunt o sursa de dezamagiri, care aduc mai multa nefericire.

Diferenta dintre prietenii si familie este ca relatiile de prietenie sunt legate pe lucruri in comun, pe compatibilitati, pe chimie reciproca, pe cand familia iti este data din nastere, nu ai de ales.

Totodata, activitatile cu familia au un aer mai monoton si oficial, relatiile de prietenie au un aer mai relaxat, degajat si tind sa fie mai constructive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *