Maturizarea Ta Emotionala (partea 1) – Acceptarea Emotionala

Putini stiu ca dezvoltarea emotionala este un proces de lunga durata, cu pasi mici in prezent pentru un viitor stabil.

A fi stabil emotional inseamna a fi echilibrat, a imbratisa orice vine in calea ta, indiferent de gravitate. A fi stabil inseamna a-ti crea un echilbru interior, a-ti face din sinele tau un loc unde nu exista dihotomia bine – rau, un loc unde nu exista fie bine, fie rau, ci un loc unde pot coexista ambele parti ale vietii.

Filosofia asiatica are un loc special rezervat pentru acceptarea emotionala ca parte din dezvoltarea unui individ. Filosofia tibetana, de exemplu, spune de secole faptul ca o persoana cu un peisaj interior linistit este o persoana care nu triaza gandurile care-i apar in orizontul mintii, ci o persoana care le accepta ca atare.

Studii recente in psihologia cognitiva au venit sa confirme filosofia asiatica, si sa delibereze faptul ca o persoana care este constienta de gandurile sale, pozitive sau negative, este o persoana matura emotional.

Cercetatorii au descoperit ca acceptand inclusiv emotiile negative sau gandurile negative in momentul in care acestea apar te ajuta sa eviti catastrofizarea si, surprinzator, sa treci mai usor peste probleme.

Maturizarea emotionala presupune, deci, acceptarea gândurilor si emotiilor negative in momentul in care apar, fara a incerca sa le schimbi sau sa te judeci pe tine insuti ca le ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *