A fi in contact cu Emoțiile Tale

Nu de puține ori devii emotional si aceste emotii sunt legate de anumite situatii prin care treci.

Devii nervos cand simti ca cineva a profitat de amabilitatea ta, devii anxios cand urmează să ai un interviu pentru un job, esti dezamăgit cand lucrurile nu ies asa cum ai plănuit.

Totul in regula pana aici. Problema apare cand tu refuzi aceste emotii si te enervezi pe tine pentru faptul ca le ai. Aici intervine Ego-ul care se simte frustrat ca tocmai EL simte supărare, anxietate, devine supărat ca are limite.

Emoțiile inițiale sunt absolut normale, e omenesc sa fii anxios pentru un viitor job pentru ca supraviețuirea ta si a familiei tale depind de job, dar nu e normal sa fii nervos pentru ca ai simtit anxietate.

Dacă refuzi emoțiile pe care le ai si te enervezi, intri într-un cerc vicios, iti negi natura umană și iti blochezi canalul propriu emotional, iti innabusi fluxul normal emotional si armani practic analizarea acestor emotii si oferirea de semnificații acestora pentru a putea trece peste aceste intamplari care scot la suprafață emoțiile.

Efectul ignorarii si blocării emoțiilor ?

Mai multa anxietate, posibila depresie in timp si un blocaj pe cinste, ramai blocat cu problema, cand ai putea mai degrabă sa te concentrezi pe solutie.

Care este solutia?

Solutia este de a îmbrățișa emoțiile pe care pe ai, a le simti, a analiza provenienta lor, a da semnificații întâmplărilor care le-au cauzat, a conștientiza că ele sunt normale si reprezinta un mesaj si ca sunt importante chiar daca ti se pare copilăresc.

Incearca sa te concentrezi asupra soluției si nu a problemei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *