Varsta iti poate spune ce fel de Om Ești

Personalitatea ta ar putea fi definită ca un cumul de înclinații, emotii, raspuns la situatii generale sau particulare.

Personalitatea ta este dinamică, adică sufera anumite modificari de-a lungul timpului. Modificarile pot fi sau nu substanțiale.

Te poti schimba intr-o anumita masura daca ai un proces frumos si fructuos de evoluție, daca inveti din experientele prin care treci si daca stii sa oferi o nouă interpretare sensului experiențelor trecutului in lumina prezentului, cam asta ar fi o personalitate matură.

Poti ramane neschimbat de-a lungul vremii, rămânând blocat in obiceiuri vechi si tipare comportamentale dezadaptative, căci a adapta solutii imature la probleme complexe inseamna a te pune singur in dificultate si a refuza sa înveți din experientele prezentului si a conștientiza varsta pe care o ai.

Desigur, pe traseu mai pot aparea si situatii in care apelezi si la trăsături de personalitate mai vechi, căci orice evoluție presupune si un mic pas înapoi inainte de a face doi pași inainte, important e sa realizezi ca direcția e inainte.

Așadar, cei care spun ca au ramas neschimbati, ca sunt la fel, fie se mint pe ei înșiși, fie nu vor sa evolueze si sa îmbrățișeze maturitatea.

Daca refuzi maturitatea poate fi un semn de inadaptare, un refuz de a creste, poti fi usor blocat mental si implicit social si ai nevoie de sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *