Dezvoltarea ta ca Om

Puiul de om se naște total dependent de mediul sau si de îngrijirea părinților săi pentru a se dezvolta. De fapt, pentru a se dezvolta are nevoie de ajutorul si sprijinul necondiționat al părinților, are nevoie în medie de 16 -18 ani pentru a putea ajunge la nivelul de independență.

Viata adultă a omului este atât de complexa incat e nevoie de peste 30 de ani pentru a putea intelege si a se adapta la realitatea umană.

Puiul de pisica deja se naște cu instincte bine puse la punct, stie instinctual sa meargă la sanul mamei pentru a se hrăni, daca il pui in apa înoată automat, are totul pregatit de la mama natura pentru a se putea adapta la realitatea sa.

Puiul de om, bebelușul, nu e înzestrat cu foarte multe instincte, abia dacă distinge in primele luni care e el si care e mediul in care se afla, nici nu poate fi vorba de instincte înnăscute.

Fiind dependent de mama si tatăl său, are nevoie de modele comportamentale materne și paterne, are nevoie sa fie hrănit pentru a supraviețui, are nevoie sa audă limbaj in jurul sau pentru a invata limbajul, are nevoie sa dea interpretări sentimentelor, situațiilor, relațiilor dintre oameni, are nevoie de 12 ani pentru a invata sa scri, sa faca operații logice mentale, pentru a putea afla istoria omenirii, pentru a putea afla geografia mediului in care se afla si a putea intelege cine este.

Tocmai din acest fapt primii 7 ani ai săi sunt cei mai importanti si mediul in care traieste ii va dicta urmatorii ani de viață, il vor defini ca persoana , ii vor putea fi de folos si se ca dezvolta armonios, va fi pregătit pentru a fi stăpân pe el si pe realitatea pe care o trăiește, sau daca nu i s-a oferit iubire, sprijin, indrumare si modele parentale pozitive semnificative va avea neșansa de a fi dezadaptat si va avea dificultati la maturitate.

Ai probleme de atitudine, comportamentale, de adaptare la mediul in care trăiești, de relaționare cu oamenii? Ai probleme cu emoțiile, esti inhibat, emotiv, ai anxietate, ai depresie si nu înțelegi de ce?

In mare parte, nu e de vina zodia ta, inteligenta ta, destinul tau sau mediul in care trăiești.

Cauzele problemelor tale in mare parte au legatura cu primele tale interacțiuni cu lumea, sprijinul emotional al părinților, protecția lor si siguranta mediului in care ai trait, modul in care părinții se comportau intre ei, modul in care se purtau cu tine, situațiile prin care ai trecut in primii 7 ani si modul in care le-ai interpretat sau modul in care ti s-au explicat de către figurile parentale semnificative.

Aici intervine mostenirea modelului comportamental parental si transmiterea acestui model transgenerational.

Stii vorba „ce iese din pisica șoareci prinde”? Se potriveste de minune aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *